Монтаж

Монтаж

Важливим етапом встановлення є монтаж кліматичних систем. В першу чергу важливо замовити проект та купити якісне кліматичне обладнання, але й без виконання якісного монтажу всі зусилля з купівлею та проектуванням будуть зведені нанівець. Намагаються замовити монтажні роботи недорого, але це не завжди те місце де потрібно економити. Адже недорого не завжди якісно.
Встановлення кліматичного обладнання можна розділити на такі основні розділи, по яким, зазвичай, і ведеться розділення обов’язків на об’єкті:

  • монтаж опалення;
  • монтаж вентиляції;
  • монтаж кондиціювання;
  • монтаж водопостачання та каналізації;
  • електромонтаж;
  • монтаж освітлення.

На якість виконання монтажних робіт можуть впливати багато факторів, таких як компетенція прораба та й самих працюючих на будівництві.

У прораба повинна бути профільна освіта якщо не вища (що в ідеальному випадку) то хоча б середня спеціальна. Незважаючи на те що наша Україна освічена країна з великою кількістю дипломованих спеціалістів, в реальності це не прослідковується. Також досвід роботи прораба простим монтажником відіграє не меншу роль, адже не просто відправити підлеглого “подумати” можна елементарно обґрунтовано пояснити логіку прийняття того чи іншого рішення.

У монтажника повинна бути якщо не спеціальна освіта то хоча б не малий досвід роботи в парі з майстром.

Перевірити досвід роботи монтажників важко, але офіційне працевлаштування їх в компанії дає розуміти, те що вони тут не випадково та не на підробітку в столиці другий тиждень.

Наступним критерієм є форма монтажників, звичайно що зустрічають по зовнішньому вигляду, а проводжають по розуму, але це вже вказує загальну організаційну складову компанії.
Особливу увагу потрібно звернути на кількість інструменту та його стан. Як полюбляють казати, що наявність на будівництві промислового пилосмока збільшує вартість монтажу в два рази. Це звичайно жарт, але це впливає на подальший стан речей на будівництві та охайність працюючих. Кількість та асортимент інструменту це критерій на який потрібно звернути якщо не найбільшу увагу. Адже в сучасному будівництві напевно 90% роботи - це робота обладнання, а всього лиш 10% - маніпуляції ним робітників. Давно вже 21-те століття, де якість і швидкість залежить від спеціального обладнання та умілого ним користування.

Як користуватися проектом та скоротити час на пошук потрібної інформації?

детальніше